Για πρώτη φορά η MyLaps στην Ελλάδα με το νέο σύστημα της X2

IMG_3642

Τα ευχάριστα νέα στον χώρο του ΚΑΡΤ είναι ότι μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι τόσο δημοφιλές άθλημα αλλά γίνονται βήματα προόδου και μπορεί σύντομα να υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος που να ασχολείται με αυτό.

Το Σαββατοκύριακο 17-19 Απριλίου στην πίστα καρτ Ναυπλίου Memphis βρέθηκε ο Maurice Timmermans, υπεύθυνος πωλήσεων από την εταιρεία MyLaps (παλιά ΑΜΒ) και παρουσίασε το νέο σύστημα χρονομέτρησης Χ2 MyLaps.

Είναι ένα σύστημα χρονομέτρησης που δεν εμφανίζει μόνο χρόνους στην οθόνη αλλά περισσότερα δεδομένα που δίνουν την δυνατότητα στην πίστα ή σε κάποιον αγώνα να είναι πιο πλήρης.

Κάποια από αυτά είναι: Ανέβασμα δεδομένων στο διαδίκτυο, πολλαπλά loop/sectors (τμηματική χρονομέτρηση της πίστα), απομακρισμένη διαχείριση, αμφίδρομη επικοινωνία με τους αισθητήρες, κατάσταση και θερμοκρασία πίστας, χρόνοι σε πραγματικό χρόνο οπουδήποτε και φυσικά το σύστημα είναι φτιαγμένο για πολλαπλά αθλήματα και όχι μόνο για το καρτ.

Για να γίνει πιο κατανοητό το πόσο καινοτόμο είναι το σύστημα, είναι αυτό που χρησιμοποιείται από τις πίστες F1 για την ενεργοποίηση του DRS (DRS zones) που χρειάζεται αμφίδρομη επικοινωνία με τον σπόνσορα/φόρμουλα.

Μετά την παρουσίαση του και την εγκατάσταση του οι παρευρισκόμενοι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το σύστημα και να χρονομετρηθούν στην πίστα και όπως μπορείτε να φανταστείτε έγινε πανικός και φούντωσε ο ανταγωνισμός.

Τα ευχάριστα νέα λοιπόν είναι διπλά. Οχι μόνο η πίστα Ναυπλίου Memphis GoKart θα έχει σε λειτουργία το νέο αυτό σύστημα Χ2 στα μέσα Μαΐου 2015, αλλά ο ιδιοκτήτης της πίστα Πάρης Λατσώνας θα είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της MyLaps στα συστήματα χρονομέτρησης για την Ελλάδα.  

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα να μοιραστούμε μαζί σας και με την επίσημη έναρξη του καινοτόμου αυτού συστήματος, και με αγώνες αλλά και με επίδειξη των δυνατοτήτων του. 

IMG_3623  

IMG_3620

IMG_3621